Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Скалецька: МОЗ працює над стратегією здоров’я нації - 2030

“Міністерство охорони здоров’я працює над Національною стратегією здоров’я нації - 2030”, - про це повідомила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, - інформує прес-служба МОЗ України.

Вона зазначила, що на сьогодні в МОЗі працює 8 міжвідомчих груп, які розробляють стратегії  на 5-7 років, яких до вересня 2019 року не було. 

Національна стратегія здоров'я нації - це цілі cталого розвитку, тобто орієнтири, яких потрібно досягнути до 2030 року за допомогою кільканадцяти стратегій, що розробляються або планують розробити МОЗ України. 

Нагадуємо, що декілька стратегій вже було ухвалено урядом:

  • Стратегія розвитку імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, яких можна запобігти проведенням імунопрофілактики на період до 2022 року
  • Стратегія забезпечення біологічної безпеки та біологічного захисту за принципом “Єдине здоров’я” на період до 2025 року та план заходів її реалізації.
  • Державну стратегію протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року
  • Державну стратегію розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги населенню. 
  • План заходів щодо зниження рівня опромінення населення радоном та продуктами його розпаду, мінімізації довгострокових ризиків від поширення радону в житлових і нежитлових будівлях, на робочих місцях на 2020-2024 роки.

Однією з важливих цілей є також є Національна стратегія контролю онкологічних захворювань до 2030 року. Нагадуємо, що Зоряна Скалецька презентувала її в Уряді. Робота над цією Стратегією ще ведеться. Детальніше про стратегію читайте за посиланням.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 12 лютого Скалецька презентувала стратегію контролю онкологічних захворювань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ