Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скандал у Києві: шахраї під виглядом евакуаторів КМДА?

На своїй сторінці у Facebook українська дитяча письменниця, активістка та правозахисниця Настя Мельниченко розповіла про ситуацію, яка трапилася з нею влітку. Машину дівчини пошкодив евакуатор і, як з'ясувалося з часом, він належить невідомій фірмі, а не управлінню інспекції з паркування КМДА.

15 серпня 2020 року Настю у Києві протаранив евакуатор. Вона стояла у правому ряду на поворот на вулицю Софіївську, а коли загорівся зелений, евакуатор почав рухатися в середньому ряду, не дотримався бокового інтервалу і розбив дівчині машину. 

“Вартість ремонту обійшлася мені у колосальну суму, бо була пошкоджена ходова, паливний бак, не кажучи про такі "дрібниці", як знищені задні ліві двері та пошкоджені передні ліві двері, дзеркало”, - пише Настя

Спершу виглядало, що все гаразд. Винуватець ДТП визнав провину, це зафіксували у протоколі. З  Настею на зв'язок вийшов  заступник директора Департаменту-начальник управління інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін і сказав, що прослідкує, аби компанія винуватця сплатила їй компенсацію. Проте страхова компанія Euroins Ukraine нарахувала суму компенсації, що у чотири  рази нижча за реально сплачену за ремонт. 

Щоб з'ясувати як йдуть справи, Настя сконтактувала з паном Дмитром, який  дав розпорядження своїй заступниці, щоб вона розібралася з ситуацією. Заступниця подзвонила дівчині і сказала, що компанія-винуватець не має договірних відносин з КМДА, тому КМДА не може бути стороною конфлікту.

“Інспекція з паркування умила руки, попри те, що за всіма візуальними ознаками евакуатор є їхнім. Я дуже здивувалася і пішла на офіційну сторінку Інспекції з паркування, де на фото видно евакуатори, брендовані один в один як евакуатор, з яким сталося моє ДТП”,- додає Настя. 

Після цього дівчина  вирішила розібратися у документах і виявила, що назва компанії винуватця у страховому полісі і назва компанії у схемі ДТП  різна. У схемі ДТП фігурує ТОВ "Експрес-Т", а у страховому полісі - ТОВ "Океаніка лоджистік". Згідно з даними ресурсу Vkursi Pro, "Океаніка лоджистік" не брала участь ні в яких тендерах. Зате ТОВ "Експрес-Т" неодноразово перемагала у тендерах з перевозки транспортних засобів у Київській області. Цю інформацію Настя знайшла на порталі публічних закупівель  Prozorro.

8 жовтня страхова компанія повідомила Настю, що їхній клієнт не згоден з тим, що він винуватець ДТП і буде оскаржувати це в суді. 

“Я просто хочу отримати компенсацію за ремонт машини у ДТП, де я постраждала сторона. Мені все одно, хто це виплатить: страхова чи винуватець. Але давайте не спустимо це просто так. Давайте не спускати такі речі, бо сьогодні я - а завтра будь-хто інший”, - наголошує дівчина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ