Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Службове підроблення: на Львівщині судитимуть колишню голову сільради

На Львівщині судитимуть колишню голову сільради, обвинувачену у зловживанні службовим становищем та у службовому підробленні. Про це повідомили у Поліції Львівської області.
Фото Поліція

Внаслідок незаконних дій посадовиці під час неправомірної передачі земельних ділянок з комунальної у приватну власність державі було завдано збитків на суму близько трьох мільйонів гривень.

Зловмисницю викрили оперативники Управління Служби безпеки України у Львівській області спільно з співробітниками слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, у 2020 році голова однієї з сільських рад Яворівського району, зловживаючи службовим становищем та, маючи намір щодо неправомірної передачі у власність мешканців села трьох земельних ділянок загальною площею майже один гектар та загальною вартістю близько трьох мільйонів гривень, погодила відповідні рішення сільської ради, що призвело до неправомірної передачі вказаних ділянок у приватну власність.

При цьому, голова достовірно знала, що на час прийняття нею цих рішень сільська рада вже була включена до складу Львівської ОТГ, а тому рішення про затвердження проєкту землеустрою та передачі цих земельних ділянок повинно було вирішуватись на відповідних сесіях Львівської міської ради.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України та за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченій – позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ