Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Смерть хлопчика на Донбасі: ОБСЄ відвідала місце трагедії

У четвер, 8 квітня, спостерігачі ОБСЄ побували на Донбасі в непідконтрольному уряду населеному пункті Олександрівське з метою уточнення інформації про загибель 5-річного хлопчика, у смерті якого російські ЗМІ звинуватили українську сторону.
фото - Громадське радіо

В ОБСЄ розповіли, що їм вдалося поспілкуватися з рідними дитини. 

В Єнакієвому батьки загиблої дитини надали спостерігачам медичне свідоцтво, в якому зазначено, що хлопчик помер 2 квітня від вибухової травми та багатьох осколкових поранень.

В той самий день представники місії побували в будинку на північній околиці Олександрівського, в якому хлопчик був в гостях на момент своєї загибелі.

В ОБСЄ відзначають, що зафіксували численні отвори шириною від 2 мм до 7 см на головних воротах, в дерев'яному сараї, 2 металевих баках для води, в дерев'яному паркані навколо саду.

Отвори виявили у двох південно-західних стінах будинку, у південній стіні та вхідних металевих дверей.

Спостерігачі також побачили, що 3 скла вікна в південно-західній стіні будинку були розбиті. Всередині будинку вони бачили отвір у стелі кухні та ще 2 отвори у вітальні, в південно-західній частині будинку.

"Встановити боєприпас з якого озброєння став причиною появи воронки, не представлялося можливим. За оцінкою, всі зазначені вище ушкодження виникли недавно імовірно в результаті розльоту осколків", - йдеться в повідомленні.

Також представники ОБСЄ поспілкувалися з бабусею хлопчика, яка також отримала поранення.

"Спостерігачі бачили поріз і синяк за її вухом, за отриманою інформацією, від попадання скла з розбитого вікна", - йдеться у звіті ОБСЄ.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович дав роз'яснення щодо фейку Росії про те, що 5-річний хлопчик на окупованій бойовиками частині Донецької області начебто загинув начебто внаслідок скинутої вибухівки ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ