Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Арестович спростував фейкову новину Росії про вбивство 5-річного хлопчика на Донбасі

Речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович дав роз'яснення щодо фейку Росії про те, що 5-річний хлопчик на окупованій бойовиками частині Донецької області начебто загинув начебто внаслідок скинутої вибухівки ЗСУ.

фото - Громадське радіо

Про це інформує Громадське радіо.

Зокрема він зазначив:

"За нашою версією, дитина загинула від вибухового пристрою, який знайшла у дворі. Це свідчить про те, що російська сторона мало того, що окупувала нашу землю, вона там розкидує небезпечні вибухові пристрої, штатні або нештатні, через які гинуть громадяни України, зокрема 5-річна дитина".

Арестович зауважив, що українські БПЛА не літають над неконтрольованими урядом України територіями ОРДЛО.

Загибель дитини та поранення однієї цивільної людини будуть обговорювати на черговому засіданні ТКГ 13-14 квітня.

фото - Громадське радіо

Додатково

Нагадаємо, що 5 квітня бойовики почали стверджувати, що начебто за допомогою безпілотника українські військові вбили дитину на Донбасі.

В ОБСЄ заявили, що 5 квітня спілкувалися з працівниками моргу в окупованому Донецьку. Ті підтвердили, що тіло дитини до них доправили 2 квітня. Як заявив в ефірі Громадського радіо Олексій Арестович, дитина загинула за 15 км від лінії фронту у непідконтрольному урядові України селищі Олександрівське не внаслідок бойових дій.

6 квітня бабуся загиблого розповіла телефоном представникам ОБСЄ, що вдень 2 квітня її внук був біля їхнього будинку. Тоді вона почула звук вибуху та побачила чорний і білий дим. Вийшовши на вулицю, вона побачила внука, який лежав на землі, та численні осколкові сліди й пошкодження на стіні будинку та огорожі поблизу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ