Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

SML Бізнес-ліга: визначено та нагороджено чемпіона і призерів

Минулого тижня відбулися заключні поєдинки у зимовому сезоні 2022/23 серед команд SML Бізнес-ліги з футзалу. Фінальний ігровий день став вишенькою на торті, а протистояння подарували вир емоцій. Детальніше – розповідаємо у матеріалі.
Фото: АФЛ

Підійшовши до завершального ігрового дня, SML Бізнес-ліга уже мала дострокового чемпіона. “GTL” у сезоні продемонстрував найбільш потужний та стабільний футзал, тому підопічні Ігоря Романишина закономірно отримали “золото”. Щодо решти призових позицій, то пристрасті навколо їхнього завоювання крутилися неабиякі.

“iFruite” (Львів) – “Географ-ЛНУ” (Львів) (0:2)

Турнірна мотивація розганяла цей поєдинок якнайкраще. “Географи” на момент старту гри мали дуже хороші шанси поборотись за другу підсумкову позицію. Втім, команді за будь-яку ціну потрібно було вигравати та очікувати на те, що у наступному матчі “Lemberg Auto” зазнає очкових втрат.

Зі своїм завданням підопічні Юрія Грошева та Андрія Манька почали активно вправлятися зі стартових хвилин. Атакувальна робота колективу з ЛНУ постійно тримала в тонусі захисників “iFruite”. Довгий проміжок часу, втім, “географи” відзначитись не могли. То воротар “фруктів” Медвідь зіграє на висоті, то просто краплини удачі забракне для результативного завершення епізоду. Напругу своїм голом на 15-ій хвилині розрядив Лех. На перерву колективи пішли за мінімальної переваги номінальних гостей.

У другому таймі гра за сюжетом особливих змін не зазнала. Претенденти на медалі здебільшого контролювали м’яча та не дозволяли “iFruite” себе комфортно почувати у наступальних діях. Реалізувавши натомість один зі своїх моментів, “Географ-ЛНУ” подвоїв гандикап у рахунку. До завершення зустрічі цифри на табло більше змін не зазнавали.

Тепер на “географів” чекав тривожний момент очікування на те, як зіграють суперники.

“GTL” (Львів) – “Lemberg Auto” (Львів) (2:3)

Забігаючи наперед відзначимо, що це протистояння стало не тільки найбільш захопливим у турі, але й одним з найкращих у чемпіонаті загалом.

Хоч “GTL” питання із чемпіонством на цей момент уже вирішив, але, звісно, команда хотіла завершити чемпіонат на мажорній ноті. На заключну гру до складу повернули навіть ветерана команди Олександра Сінькова. Певна річ, що, окрім яскравої звитяги, за таких умов “логісти” інших варіантів не розглядали. На противагу супермотивований “Lemberg Auto”. Номінальним гостям для того, аби посісти “срібну” позицію, кров з носа треба було перемагати. За будь-якого іншого варіанту на другій сходинці опинявся б “Географ-ЛНУ”.

Першими у матчі відзначились “логісти”. На 17-ій хвилині Матляк скористався тим, що його залишили без опіки, та вдало реалізував свою спробу. “Lemberg Auto” відновив паритет ще до перерви. Олесь Великий влучив повз голкіпера, тому відпочивати команди пішли за рівних умов.

На старті другої 20-хвилинки “автомобілісти” знову забили та цього разу вже вийшли вперед. Олесь Великий оформив дубль. Із кожною хвилиною гра дедалі більше загострювалась. “GTL” атакував, але подовгу забити не міг. Наступний гол у зустрічі стався аж на 33-ій хвилині. Лаврін був найбільш спритним у штрафному майданчику і знову врівноважив шальки терезів. Кульмінація протистояння настала на заключних секундах дуелі. За 16 секунд до фінальної сирени Володимир Великий замкнув дальню стійку після передачі від партнера і змусив вибухнути оваціями усіх прихильників “Lemberg Auto”.

Із рахунком 3:2 команда здобула не тільки перемогу над чинним чемпіоном, але й “срібні” нагороди змагань. “Географ-ЛНУ” завершив турнірну дистанцію третім.

Інформаційна служба АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ