Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сьогодні святкує день народження Софія Ротару

Виконавиці виповнилося 72 роки. У Instagram зірка показала світлини, як проводить цей день. Так, зустріти 72-річчя Софія Михайлівна вирішила традиційно – у колі родини. На фото знаменитість постає разом зі своїми онуками.

Проте прихильники Ротару сконцентрували увагу на її зовнішньому вигляді. День народження Софія Михайлівна зустрічає у напівпрозорій сукні у горошок, в якій має неперевершений сяйливий вигляд.

Софія Михайлівна зачарувала публіку не лише своїм голосом, завдяки якому її називають "буковинським соловейком" (вона народилася в селі на Буковині), але і красою. Для простої дівчинки Софійки із села творчий шлях розпочався зі сцени сільського клубу в селі Маршинці.

У 15 років вона здобула перемогу в районному конкурсі художньої самодіяльності, а потім - на обласному конкурсі в Києві. Читайте також Софія Ротару відштовхнула настирливого фаната під час концерту (відео) У 1971 році Ротару отримала головну роль в українському чорно-білому мюзиклі "Червона Рута", тоді й перші промені слави осяяли юну артистку.

Потім у чернівецькій філармонії під співачку було створено ансамбль "Червона Рута", художнім керівником якого став її чоловік Анатолій Євдокименко. Свій перший пісенний альбом Ротару випустила в 1974 році. У 1988-му вона отримала звання Народної артистки СРСР.

У цьому вона перевершила саму Аллу Пугачову, адже остання отримала звання Народної артистки СРСР аж у 1991 році, напередодні розпаду Радянського союзу.

Справжнім хітом Софії Ротару називають пісню "Червона рута", яку в 1970 році написав 20-річний студент Володимир Івасюк. Ця композиція стала своєрідною візитною карткою артистки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ