Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні енергосистема працюватиме з резервом потужності

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що у понеділок, 20 лютого, попри збільшення обсягів споживання, генерація продовжує стабільно виробляти електроенергію, із резервом забезпечуючи потреби споживачів.
Фото - ЛОДА

У деяких регіонах можливі нетривалі відключення електроенергії, пов‘язані із ремонтами електромереж.

Як повідомляє Укрінформ, голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький заявив, енергосистема України спроможна покрити споживання електроенергії наявним виробництвом - за умови відсутності нових масованих ракетних обстрілів з боку росії.

“Укренерго не прогнозує дефіциту потужності найближчими днями. Ми бачимо спроможність енергосистеми покрити споживання наявним виробництвом електроенергії електростанціями. Єдине, що може відвернути нас від цього прогнозу - це нові масовані ракетні обстріли”, - сказав він.

Водночас за словами Кудрицького, у деяких регіонах стан мереж не дозволяє на 100% забезпечити живлення тих чи інших міст.

“Перш за все, говоримо про Одесу. Там ідуть відновлювальні роботи, які дозволять у найближчі тижні усунути це “вузьке місце”, - уточнив керівник Укренерго.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ