Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні ФОПи мітингували під Верховною Радою: деталі

Під Верховною Радою відбулася акція “Президент! Зупини гру!”, учасники якої вимагали від влади скасувати тотальну фіскалізацію малого та середнього бізнесу.
фото - Укрінформ

Про це повідомляє Укрінформ.

Участь в акції взяли близько 800 осіб.

Вони тримали у руках плакати з написами “Не чуєш ФОП - втрачаєш рейтинг”, “ПреЗеденте, не вбивай малий бізнес” та “ПреЗеденте, ти зрадив ФОПів”. Також під час акції мітингувальники розгорнули великий прапор України.

Окрім цього, учасники акції скандували: “ФОП - основа нації, ні фіскалізації”.

Активісти закликали парламент зареєструвати у ВР законопроєкт “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення порядку ведення обліку і застосування реєстрації розрахункових операцій та зниження фіскального тиску на платників податків”, проєкт закону по демонополізації ринку платіжних послуг - врегулювання ставок еквайрингу в Україні.

Також учасники заходу закликали Раду визначити як невідкладні і інші законопроєкти, напрацьовані та/або підтримані робочими групами Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва при Президентові України та Радою, а саме - щодо осучаснення та спрощення трудового законодавства (проєкти законів № 5371 та № 5388); врегулювання питання ринкового нагляду (№ 5473).

Активісти додатково наголосили на необхідності скасування обов'язкового РРО (реєстратори розрахункових операцій).

Ці законопроєкти були напрацьовані Радою з питань сприяння розвитку малого підприємництва при Президентові України за участі представників підприємців, які працювали в регіонах у складі робочих груп при ОДА та в Києві.

Ситуація біля ВР під час заходу була спокійною. За порядком стежили орієнтовно 70 правоохоронців.

Після завершення акції під ВР учасники висловили намір йти під Офіс Президента. Збираючись йти на Банкову, мітингувальники запалили фаєри.

Організували цей захід Коаліція ради міст “Захисти ФОП” та Альянс РОМБ (Регіональних об’єднань малого бізнесу).

Нагадаємо, що 21 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №5388 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ