Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні під ВРУ мітингували підприємці: поліція склала 2 адмінпротоколи

Сьогодні, 25 січня під стінами Верховної Ради відбулася акція руху «SaveФОП» під назвою «Влада, приймай, або йди геть!», учасники якої протестують проти тотальної фіскалізації.
фото - Укрінформ

Про це повідомляє Укрінформ.

Участь у заході беруть близько 600 осіб. Рух по вулиці Грушевського частково перекритий від Будинку офіцерів до вулиці Шовковичної. Згодом розпочалися сутички. За попередніми даними, правоохоронці відвели у автозаки до 5 осіб. Після цього люди почали підходити до цих автозаків, і почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями, але вони були недовгими.

У підсумку поліція склала адміністративні протоколи щодо двох осіб, які провокували конфлікт у натовпі та чинили опір правоохоронцям під час акції під Верховною Радою.

У поліції нагадали, що сьогодні у центральній частині Києва відбуваються акції, у зв'язку з чим поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії посилили заходи безпеки.

"Під час проведення заходів двоє учасників провокували конфлікт у натовпі, поводили себе агресивно, не реагували на законні вимоги правоохоронців припинити протиправні дії та чинили опір поліцейським", - ідеться у повідомленні.

За злісну непокору законній вимозі працівників поліції на порушників склали адміністративні протоколи за ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає накладення штрафу від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Далі учасники акції руху «SaveФОП» з-під будівлі Верховної Ради вирушили до Офісу Президента. Мітингувальники йдуть до ОП через вулицю Грушевського на вулицю Інститутську, і вже звідти мають намір іти на Банкову. Вони йдуть під музику, яка лунає із машини, що рухається на початку колони. Загальна кількість учасників заходу становить приблизно 3 тис. осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ