Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Сьогодні Православна Церква святкує Вхід Господній в Єрусалим

Сьогодні Православна Церква святкує Вхід Господній в Єрусалим. Усі чотири євангелисти описують цю подію, яка відбулася за кілька днів до хресних страждань Спасителя. Про це йдеться у матеріалі опублікованому на сторінці Православної Церкви України у Фейсбуці.

Син Божий на осляті урочисто входить в Єрусалим, але не як звичайний цар земний, але як Той, чиє Царство «не від світу цього» (Ін. 18: 36), не як гордовитий володар, але Той, Хто «лагідний і смиренний серцем» (Мф. 11: 29), як Переможець гріха і смерті.

Звістка про те, що Спаситель вирушає в Єрусалим, пронеслася містом, і чимало людей вийшло назустріч до Того, Хто воскресив Лазаря: «Люди ж, що йшли попереду і слідом, виголошували: осанна Синові Давидовому! Благословен, Хто йде в ім’я Господнє! Осанна у вишніх!» (Мф. 21: 9). Охоплені радістю жителі міста зривали гілки з дерев, застеляли своїм одягом шлях Спасителю, адже таким чином у давні часи урочисто вітали царів, котрі поверталися після перемоги над ворогами. Молоде осля, на якому Господь увійшов у Єрусалим, теж має особливе значення. Ісус Христос попросив знайти саме молоду тварину, на яку ще ніхто ніколи не сідав, що стало символом оновлення у смиренні, яке кожну людину може привести у Царство Небесне.

У цій події ми бачимо, як Син Божий особисто подає нам приклад не гордості, а смирення. Він показує, що земна слава – швидкоплинна, а хто ж збирає скарби не на землі, а на небі (Мф. 6: 20), той здобуде славу в Царстві Божому. Тож Спаситель навчає кожного з нас, що всіма своїми думками, щирими почуттями і вчинками треба нести ближнім добро та любов, лагідність та мир, а також бути покірними Господу та Його волі.

Дорогі у Христі брати і сестри! Свято Входу Господнього у Єрусалим розпочинає Страсний тиждень – седмицю особливої підготовки до Пасхи Господньої. Відтак ми маємо вступити з чистотою душі і серця в радість Христового Воскресіння. Тож відгукнемося на слово святителя Епіфанія Кіпрського, який закликає всіх, хто вірує в Бога, до християнської любові: «Люди, виходьте на зустріч Господу… Вся земля, всякий чин, всякий вік – всі достойно зустрінемо Господа: виправимо дороги життя, відкриємо Царю входи нашої душі, винесемо гілки перемоги Переможцю смерті, вигукнемо разом з народом: Осанна в вишніх, благословен хто йде в ім’я Господнє».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ