Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Сьогодні у Львові – традиційний осінній день «Велосипедом на роботу»

Сьогодні, 19 вересня, в межах Європейського тижня мобільності, у Львові відбувається вже традиційний осінній день «Велосипедом на роботу». Акція розпочалась вранці з велосніданку на пл. Ринок. Учасники мали можливість придбати каву від велокафе «Ангар», пригоститися смаколиками, поспілкуватися. А після - вирушити на своєму двоколісному до офісів чи інших потрібних локацій. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

Як розповів керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, у Львові день «Велосипедом на роботу» відбувається вже вдев’яте. Мета залишається незмінною – популяризувати велосипед як вид транспорту та заохотити мешканців їздити двоколісним на роботу, навчання чи в інших справах.

«Акцію розпочала ГО «Львівська асоціація велосипедистів» у 2015, ми її підхопили та продовжуємо організовувати. Адже велосипед важливо популяризувати саме як транспорт, а не як засіб для відпочинку чи підтримання здоров’я. Адже  це  зручний та комфортний вид пересування, який дозволяє зменшувати затори в місті, планувати та розраховувати час доїзду до потрібного місця. Я їжджу і велосипедом і громадським транспортом, але основний вид транспорту  для мене все-таки велосипед», – розповів керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Серед тих, хто підтримав сьогоднішню акцію – велосипедист Сергій. Розповідає, що на роботу велосипедом їздить щодня. Та закликав бути взаємоввічливими на дорозі і водіїв і велосипедистів. «Сьогоднішня акція стимулююча для тих, хто ще не обрав такий екотранспорт. Для мене вона не є новою, бо я на роботу щодня їжджу на велосипеді. Принагідно хочу звернутися до автомобілістів – поважайте велосипедистів на дорозі. Адже вони є рівноцінними учасниками дорожнього руху, лише без захисного купола  –  без автомобіля. А велосипедистів закликаю перш ніж сісти на двоколісний, вивчіть правила дорожнього руху, майте відбивачі, мигалки, показуйте свої дії на дорозі рукою, не підрізайте автомобілі, тобто будьте теж привітні. Адже це все в комплексі дасть добрий результат»,  – переконаний Сергій.

З 2016 року на велосипеді їздить ще один учасник, теж Сергій. Найактивніше двоколісним користується під час відпустки, або ж в позаробочий час. Та відзначає, що у Львові –  одна з найкращих велоінфраструктур в країні. «Якщо не треба нічого перевозити, то по місту найкраще пересуватися велосипедом. Також до роботи, чи після роботи можна проїхатись ровером.

У Львові   – одна з найкращих велоінфраструктур в країні, за кількістю та протяжністю велодоріжок поступається тільки київській. До прикладу, у Запоріжжі, у Харкові велодоріжки знайти складно, там вони рідко де є», – розповів учасник акції.

Нагадаємо, на сьогодні протяжність велосипедної мережі Львова складає понад 130 км. Минулого року в місті затвердили нову Програму розвитку велотранспорту, яка передбачає подальший розвиток велосипедної мережі. «Особливість є те, що передбачає чотири.

«Її перший пріоритет – будівництво ділянок, які дозволять об’єднати всю існуючу веломережу в одну безперервну сітку.  Загалом, йдеться про 18 ділянок, протяжністю 6,8 км. Роботи розпочато вже в Сихівському  районі. По деяких об’єктах працюють проєктанти, також шукаємо кошти на ці роботи», – додав Орест Олеськів.  

 Додамо, до 2033 року у Львівській громаді хочуть облаштувати ще не менше 150 км доріжок та смуг для велосипедистів. До слова, першу велодоріжку у місті збудували у 2011 році.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ