Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні в Україні відзначають Міжнародний день миротворців ООН

Як інформує прес-служба Командування повітряних сил ЗСУ, сьогодні, 29 травня, в Україні відзначають Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй.
29 травня в Україні відзначають Міжнародний день миротворців ООН

У міжнародних миротворчих операціях ООН взяли участь понад 300 військовослужбовців Повітряних Сил. На цей час понад 

80 військовослужбовців нашого виду виконує завдання у складі 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, формування якого у цьому році вперше було покладено на Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Саме зараз у місті Гома, Північне Ківу, відбувається ротаційна зміна українських миротворців. Командування 18 окремого вертолітного загону провело офіційну зустріч із командувачем військами Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго генерал-лейтенантом Еліасом Родрігесом Мартінсом Філхо.

Йому представили командира 10-ї ротації 18 овз полковника Івана Шоломія. Під час знайомства, генерал-лейтенант Еліас Філхо відзначив високу професійність українських військовослужбовців, які завжди демонструють відмінні бойові якості та дисципліну і є справжніми воїнами. Також він подякував українським партнерам, які незважаючи на складну безпекову ситуацію у власній країні, знаходять сили та засоби для забезпечення миру та стабільності у інших куточках світу.

Досвід учасників миротворчих місій Організації Об’єднаних Націй, які сьогодні продовжують військову службу у Повітряних Силах Збройних Сил України допомагає зміцнювати боєготовність військових частин та протистояти ворогу на Сході нашої держави.

Від імені військової ради, Командування Повітряних Сил Збройних Сил України командувач виду генерал-полковник Сергій Дроздов вітає українських миротворців зі святом, висловлює слова глибокої поваги всім миротворцям, їхнім родинам, бажає мирного неба, міцного здоров’я, щастя та сімейного благополуччя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ