Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні відбудеться суд щодо скасування ухвали з підвищення розміру виплати ветеранам УПА

Сьогодні, у вівторок 14 січня, об 11.30 год має відбутись судове засідання по розгляду справи за позовом Калинюка О.Н. про скасування ухвали Львівської міськради від 19.03.13 р. №2222 «Про внесення змін до ухвали міської ради від 10.03.2011 № 247». Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Ухвала передбачає доплати до пенсій ветеранам Української Повстанської Армії та колишнім воїнам Першої Української Дивізії «Галичина» Української Національної Армії у розмірі 1 тис. грн. Справа перебуває у провадженні Галицького районного суду м. Львова.

«Соціальна політика міста напрямлена на шанування людей, які здійснили значний вклад у процесі становлення самостійної держави, в якій зараз маємо можливість жити, і передбачає забезпечення соціальних гарантій, потреби тих людей, яких в силу різних обставин не враховані на державному рівні.

Сумно констатувати, що держава до сьогодні, на 23-му році незалежності, не взяла на себе зобов’язання по соціальному захисту людей, які ціною власного життя, власних скалічених доль, мріяли про незалежну Україну, самостійну державу, й боролись за неї. Також, з великим жалем можна дивитись на сьогоднішні процеси, коли цілий ряд окремих політичних сил ставлять під сумнів вклад громадян, українців, які стояли до останнього проти антиукраїнських режимів, які ставили вище власних амбіцій втілення «української ідеї», - зауважила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

Станом на початок січня 2014 року на обліку в управлінні соціального захисту перебуває 364 ветерани УПА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ