Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Сокальська центральна районна лікарня отримала два апарати ШВЛ

Як повідомляє пресслужба Сокальської районної ради місцева лікарня нещодавно отримала два апарати штучної вентиляції легень покращеної модифікації.
Фото: Львівська ОДА

Нові прилади, які спрощують процес лікування важких хворих, закупили за кошти районного бюджету. Відповідне рішення про виділення фінансування, було прийнято депутатами Сокальської районної ради. Загальна вартість двох приладів становить 1 млн. 495 тис.грн.

Загалом Сокальська ЦРЛ вже має 7 апаратів штучної вентиляції легень, які використовуються для боротьби із коронавірусною інфекцією. З початку епідемії, у лікарні їх було три.  Ще один апарат медзакладу передала шахта «Надія». 

Завдяки міжнародному проєкту «На допомогу. Підвищення доступності до медичного обслуговування  в небезпечних для життя ситуаціях шляхом взаємодії структур, служб швидкої медичної допомоги на прикордонних територіях Польщі, Білорусі і України», який реалізовує Сокальська районна рада, медицина Сокальщини вже поповнилась новим сучасним обладнаннями: одним ультрасонографом, трьома електрокардіографами та одним комплектом наркозно-дихальної системи. На черзі придбання реанімобіля. Крім того, в рамках цього ж проєкту, для Сокальського району буде виділено  ще додатково 40 тис.євро для боротьби із пандемією. За ці кошти планується придбати обладнання, а саме монітори для пацієнтів, без яких не можна надавати якісні послуги людям із COVID – 19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ