Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Спецпроект до річниці Іловайської трагедії на телеканалі UA: ПЕРШИЙ

​Суспільне мовлення створило документальний фільм "08.2014. Розповідь про події в Іловайську", присвячений трагічним подіям в Іловайську, який глядачі зможуть побачити на телеканалі UA: ПЕРШИЙ 29 серпня о 19:00.

Спогади учасників та свідків подій, розповіді рідних загиблих та відеокадри, зняті бійцями та журналістами, перенесуть глядача у страшні дні серпня 2014-го. Тоді українська армія зазнала чи не найбільших втрат за час війни на Донбасі. Деякі українські воїни досі в полоні, деякі вважаються зниклими безвісти, але їхні сім’ї не полишають надії знайти своїх рідних або бодай поховати їх…

Спецпроект Суспільного про вихід українських військових з "Іловайського котла" – це історії про пекельний серпень 2014 року. Про мужність, відданість, подвиги та смерть. Це інтерв’ю з тими, чиє життя назавжди змінила Іловайська трагедія. Учасники подій, матері загиблих героїв і військова медсестра розповідають про те, про що більше не можна мовчати – самовіддано та відверто. Багато з них до того бачили війну хіба що у кіно. "На той час мені здавалося, що так виглядає пекло", – згадує один із героїв сьогодні.

У фильмі взяли участь: Ігор Міхайлишин ("Піаніст"), Микола Кухарець ("Кока"), Ганна Ільющенкова ("Мурка"), Сергій Клименко ("Клім"), Наталія Харченко, Ніна Сухенко, Неля Горай.

Це страшно і боляче. Але це – наша історія, написана кров’ю. І ми не маємо права її забувати. Дивіться хроніки однієї з найстрашніших трагедій за час війни на телеканалі суспільного мовника UA: ПЕРШИЙ 29 серпня о 19:00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ