Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Співробітників ТЦК частково супроводжуватимуть патрулі поліції

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що відомство виділило 513 патрулів поліції по всій країні для забезпечення процесу мобілізації.

Він підкреслив, що патруль не завжди супроводжуватиме співробітників ТЦК, а лише "за їхнім бажанням і по можливості".

Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми ж не можемо стільки (для всіх груп ТЦК – ред.) патрулів організувати. У нас ще є реагування на злочини, на повідомлення по території держави. Тобто ми виділяємо кожного дня кількасот патрулів по території нашої держави для того, щоб працювати зі співробітниками ТЦК. На сьогодні кількість таких патрулів доходить до 500. ​Це максимально, що ми можемо сьогодні зробити. Я вам точно скажу – 513", – сказав Клименко.

Міністр пояснив, що під час супроводу співробітників ТЦК "усі дії як працівника ТЦК, так і працівника поліції, так і громадянина, обов'язково мають фільмуватися на бодікамеру поліцейського". Він також зауважив, що поліція має виступати "арбітром" у разі конфлікту між працівниками ТЦК і громадянами.

"Наприклад, коли працівник ТЦК хоче прийти до громадянина додому і вручити йому повістку, то вони повідомляють про це поліцію. Поліцейські завжди поруч для того, щоби уникнути цих порушень порядку — як з однієї, так і з іншої сторони. Поліцейський виступає арбітром", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ