Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Співробітники УБОЗу Львівщини викрили хабарників у суді, медицині та в освіті

У 2012 році співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю у Львівській області за отримання хабара затримали суддю одного з міських судів на Львівщині, проти якого Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу та скеровано на розгляд до суду. Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

У минулому році оперативники УБОЗ зафіксували факт підбурення до дачі хабара представником юстиції. Адвокат хотів дати судді Дрогобицького суду 4 тисячі доларів США - за прийняття рішення у справі, яка перебувала у нього на розгляді. Проти адвоката порушено кримінальну справу за ознаками ч. 4 ст. 369 (давання хабара) Кримінального кодексу України, яку скеровано на розгляд до суду. 

Торік також було виявлено факт вимагання та одержання хабара службовими особами Головного управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, які вимагали та отримали хабарі від приватних підприємців за надання в оренду приміщень вищих професійних училищ та надання дозволів на проживання в гуртожитках вищих-професійних училищ громадян. Щодо службових осіб порушено дві кримінальні справи за ознаками частини 3 статті 368 КК України.

Крім того, оперативники УБОЗу викрили злочинну групу, до складу якої входив голова однієї зі сільських рад Сколівського району Львівської області. Зловмисники вимагали та отримали 15 тисяч доларів США хабара, за сприяння у вирішенні питання щодо виділення 4 га земельної ділянки у рекреаційній зоні. За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, яку скеровано до суду.

Також завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальну справу, щодо службовців Червоноградської центральної міської лікарні, які вимагали та отримували хабарів на 252 тисячі гривень за встановлення групи інвалідності хворим на профпатологічні захворювання.

Ще двакримінальних провадження за ч. 3 ст. 368 КК України було відкрито щодо членів двох кардіологічних МСЕК Львівського обласного центру медико-соціальної експертизи, які вимагали та отримали хабарі від мешканців міста та області за сприяння у встановленні групи інвалідності та визначенні процентів непрацездатності у хворих на кардіологічні захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ