Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Спортсмени зі Львова взяли участь у благодійному півмарафоні "Файнозабіг"

У Тернополі 15 жовтня відбувся перший за кілька років благодійний забіг.

Участь у забігу взяли понад 600 бігунів зі всієї України: військові, представники бігових клубів зі Львова, Кривого Рогу, Чернігова, олімпійці та корпоративні команди. Усі кошти, зібрані під час реєстрації на «Файнозабіг», а це – 275 тис. грн, передали на військові потреби 105-ї окремої бригади ТрО ЗСУ. 

“Для мене цей забіг з одного боку тренувальний – готуюся до ультрамарафону на Тайвані наступного року, а з іншого – символічний. Бо 105-та бригада заступила якраз на позиції, де раніше стояв я зі своїми хлопцями зі 125-ки. Знаю, що то за напрямок, тож із задоволенням біг, аби їм задонатити”, – коментує Валерій Шажко, тренер та координатор бігового клубу ShypShyna, військовий 125-ї окремої бригади ТрО у місті Львів. 

Валерій отримав серйозне поранення в зоні бойових дій. Відтак наразі перебуває на реабілітації. Проте не зупинився допомагати ЗСУ – займається волонтерською діяльністю, тренує спортсменів та особисто долучився до організації «Файнозабігу».

Бігуни змагалися на декількох дистанціях: півмарафон (21 км), десятка (10 км), пʼятірка (5 км). Діти брали участь у забігах на 100 та 200 м. Вартість стартового внеску для дорослих забігів становила від 450 до 800 грн, в залежності від обраної дистанції та швидкості реєстрації, дитячих – 200 грн.

Учасники були з усіх регіонів України. Серед переможців на різні дистанції та в різних вікових категоріях були представники Одеси, Мукачева, Ужгорода, Чернігова, Львова, Маріуполя, Сєвєродонецька, Києва, Кривого Рогу, Калуша та інших міст. Участь брали самі військові зі 105-ї бригади, для якої збирали кошти, та професійні спортсмени. Так, була присутня олімпійка, легкоатлетка, бронзова медалістка чемпіонату Європи Ольга Нижник. 2012-го вона брала участь в Олімпійських іграх у Лондоні, де посіла 20 місце. 

Організували півмарафон Благодійний фонд «МХП-Громаді» та біговий клуб ShypShyna Run Club. Також захід відбувся за підтримки Тернопільської міськради, Тернопільської ОДА, БФ HOPE.UA. 

«Головна ціль забігу – підтримка наших військових. 105 бригада ТрО сформувалася на Тернопільщині ще 5 років тому. З початку повномасштабного вторгнення до неї приєдналися тисячі добровольців. З того часу захисники боронять кордони Сумської, Харківської, Запорізької та Донецької областей. Зараз для виконання бойових задач бригаді необхідне спеціальне військове обладнання. Щоб допомогти їм з цим, наш фонд спільно з партнерами й організував цей «Файнозабіг»», – розповідає Ірина Семко, керівниця групи соціального розвитку Благодійного фонду «МХП – Громаді». 

Переможці й призери отримали грошові винагороди, кубки та призи. Західний Хаб МХП, як генеральний спонсор заходу, забезпечив призовий фонд у розмірі 124 тис. грн.

«Для нас як частини міжнародної компанії МХП важливо підтримувати подібні ініціативи. По-перше, це – про здоровий спосіб життя. По-друге, про підтримку наших військових. В МХП понад 2300 мобілізованих працівників. Для всіх них компанія зберігає й виплачує середню заробітну плату, допомагає родинам, швидко реагує на їхні запити. Не оминаємо увагою й запити інших військових – цього разу зі 105 бригади з Тернопільщини. Нам за честь підтримати подію, де збирають кошти на потреби цих військових», – підкреслює Віктор Корягін, директор Західного Хабу МХП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ