Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Споживання електрики в Україні продовжує зростати, - Укренерго

Причина – морозна температура по всій території України

Фото: Depositphotos

Рівень споживання електроенергії продовжує зростати. Вчора, 9 січня, добовий максимум споживання зафіксований близько 17:00 і був на 3% більше, ніж відповідний показник у попередній день.

Про це повідомляє Укренерго в телеграмі.

Сьогодні максимальне навантаження на енергосистему очікується в денні години. За прогнозом, його рівень буде залишатися високим протягом всього дня – з 9:00 до 19:00. Станом на 9:00 рівень споживання на 2,2% більше, ніж вранці 9 січня. Для того, щоб покрити таке зростання необхідно задіяти додаткову потужність електростанцій, еквівалентну роботі однієї великої ТЕС.

Причина – морозна температура по всій території України. Незважаючи на підвищення стовпчику термометру, сьогодні середньодобова температура повітря очікується на рівні - 9,3С. Споживання інерційно високе, зокрема, і через використання потужних електроприладів для опалення.

Крім того, за минулу добу заживлено більше 500 населених пунктів, які були знеструмлені в низці регіонів через негоду. В областях, де відновлюється енергоживлення, фіксується стрімке зростання споживання електрики. Це створює суттєве додаткове навантаження як на обладнання електростанцій, так і на магістральні та розподільчі мережі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ