Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справа Майдану: перед судом постане начальник міліції за розгін протестів

Внаслідок їх незаконних дій постраждало 13 громадян, їм заподіяно тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості
фото радіо Свобода

В Україні судитимуть екс-керівника обласної міліції за розгін учасників мирних акцій протесту в Черкасах. Тоді постраждали 13 людей.

Про це повідомляє в телеграмі Офіс генпрокурора.

"Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника УМВС України в Черкаській області", - йдеться у повідомленні.

Йому, за даними прокурорів, інкриміновано перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, а також незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів і мітингів.

Зокрема, розслідуванням встановлено, що колишній правоохоронець перевищивши владу, надавав незаконні вказівки підлеглим співробітникам підрозділів міліції ППС, "Грифон" та "Беркут". Виконуючи ці вказівки, вони застосовували насильство до активістів акції протесту 20 лютого 2014 року в Черкасах.

"Внаслідок їх незаконних дій постраждало 13 громадян, їм заподіяно тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Також було пошкоджено чотири їхні автомобілі", - додали в Офісі генпрокурора.

За наявною інформацією, обвинувачений наразі обіймає псевдопосаду у "правоохоронному органі", створеному на окупованій території Херсонської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ