Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Черкасах працівниця банку привласнила понад 4 млн грн — поліція

Слідчі повідомили про підозру у службовому підробленні та заволодінні чужим майном 40-річній черкащанці, яка, за даними правоохоронців, є працівницею банку і привласнила понад чотири мільйони гривень.
Фото - поліція Черкащини

Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

Правоохоронці встановили, що підозрювана, перебуваючи на посаді головної експертки з обслуговування клієнтів в одному з відділень банку, організувала систему незаконного виведення коштів із рахунків сільськогосподарського товариства.

За даними слідства, протягом дев'яти місяців 2022 року жінка підробляла банківську документацію та виводила готівку на власний рахунок. Відтак правопорушниця заволоділа коштами підприємства на суму 4,2 мільйона гривень.

Фігурантці вже повідомили про підозру в скоєнні злочинів, передбачених такими статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах);
- ч. 1,2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення);
- ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Нині триває досудове слідство. У разі доведення вини жінці загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ