Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Справа на мільярд: Ощадбанк виграв суд в Укртелекому

Ощадбанк домігся у Верховному Суді скасування судових рішень, за якими Укртелеком мав право не платити банку понад 1 млрд грн за договором купівлі-продажу облігацій. Про це інформує прес-служба банку.

"Верховний Суд постановою від 17 липня 2018 року частково задовольнив касаційну скаргу Ощадбанку та скасував рішення господарського суду м. Києва від 27 листопада 2017 та постанову Київського апеляційного господарського суду від 10 квітня 2018 про розірвання договору купівлі-продажу облігацій, укладеного між банком та Укртелекомом, на суму понад 1 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, Ощадбанк набув право на примусове стягнення з Укртелекому заборгованості за договором купівлі-продажу облігацій на суму 1,1 млрд грн. Відповідний позов банку знаходиться на розгляді господарського суду м. Києва. 

Як відомо, 15 вересня 2015 між Укртелекомом та Ощадбанком було укладено договір, згідно з яким банк зобов'язався передати у власність Укртелекому, а останній зобов'язався не пізніше 15 березня 2017 прийняти та оплатити облігації ТОВ "ЕСУ" (власник контрольного пакета акцій Укртелекому) серії С в кількості 1 000 000 шт. за ціною 1 млрд грн плюс накопичений купонний дохід за облігаціями на дату продажу.

В серпні 2017 року, з метою уникнення виконання зобов'язань за договором шляхом сплати банку більше 1 млрд грн, Укртелеком подав позовну заяву до господарського суду м. Києва про розірвання договору та визнання зобов'язань за договором припиненими. Суди першої та апеляційної інстанції задовольнили позов.

17 липня 2018 за касаційною скаргою банку судові рішення було скасовано та справу направлено на розгляд до суду першої інстанції. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ