Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

«Справи Майдану»: ексголову МВС Захарченка та його соратників судитимуть заочно

Ексочільника МВС Захарченка, його заступника та ексдиректора департаменту матеріального забезпечення МВС судитимуть заочно в Україні.
Фото: gordonua.com

В Офісі генпрокурора повідомили, що стосовно колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, одного з його заступників та ексдиректора Департаменту матеріального забезпечення МВС України суд прийняв рішення про здійснення спеціального судового провадження – in absentia. 

Це дозволить провести судовий розгляд та прийняти кінцеве рішення без участі обвинувачених, пояснили в Офісі генпрокурора.

"Слідством установлено, що колишні правоохоронці у січні 2014 року організували постачання для озброєння підрозділів МВС України спеціальних засобів – понад 13 тисяч гранат виробництва російської федерації.

Надалі обвинувачені організували застосування цих спецзасобів, що не перебували на озброєнні МВС України, правоохоронцями до мітингувальників 18 та 19 лютого 2014 року в центральній частині м. Києва. Внаслідок цього заподіяно тілесні ушкодження 127 учасникам акцій", – ідеться у повідомленні.

На цей час за клопотанням сторони обвинувачення судом прийнято рішення про передачу частини цих гранат, які не були застосовані до мітингувальників, Національній поліції України для стримання військової агресії російської федерації.

Віталій Захарченко очолював МВС з листопада 2011 року по лютий 2014 року. З 26 лютого 2014 року він перебуває в розшуку, переховується від правосуддя в росії. Захарченка підозрюють у злочинах проти учасників Революції гідності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ