Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

США наступного тижня проведуть торгові переговори у Китаї

Торговий представник США Роберт Лайтхайзер і міністр фінансів країни Стівен Мнучін відправляться в Пекін для торгових переговорів, що починаються 30 квітня.

Про це з посиланням на заяву Білого дому повідомляє Reuters, передає УНН.

Як зазначається, віце-прем'єр Китаю Лю Хе, який буде вести пекінські переговори з боку Китаю, також відправиться до Вашингтона для подальших обговорень - з 8 травня.

"Теми обговорення, яке відбудеться наступного тижня, будуть стосуватися питань торгівлі, включаючи інтелектуальну власність, примусову передачу технологій, нетарифні бар'єри, сільське господарство, послуги, закупівлі і правозастосування", - повідомили у Білому домі.

Пекін і Вашингтон прагнуть укласти угоду, щоб покласти край запеклій торговельній війні, яка супроводжується взаємним накладенням тарифів, що уже обійшлося двом найбільшим країнам світу у мільярди доларів, зруйнували ланцюжки поставок і потрясли фінансові ринки.

Раніше у вівторок директор національної економічної ради Білого дому Ларрі Кудлоу, заявив, що Сполучені Штати і Китай досягли прогресу в переговорах, і він "обережно оптимістично" дивиться на перспективи укладення угоди.

"Ми ще не досягли цього, але ми домоглися величезного прогресу. Ми просунулися далі і глибше, ширше, масштабніше, ніж коли-небудь в історії торгівлі США і Китаю", - сказав Кудлоу.

"Ми наблизилися, і ми все ще працюємо над проблемами, так званими структурними проблемами, передачею технологій. Дотримання прав власності абсолютно необхідне. Зниження бар'єрів для купівлі та продажу сільськогосподарської і промислової продукції. Це все на порядку денному", - додав він. 

Представник китайського МЗС Ген Шуан не підтвердив дати наступного раунду переговорів під час чергового брифінгу в Пекіні в середу, але сказав, що обидві сторони підтримують контакти.

"Торгові переговори між Китаєм і США вже досягли відчутного прогресу", - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ