Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США передадуть Україні ракети Sea Sparrow

Сполучені Штати готуються оголосити 6 грудня про черговий пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть зенітні ракети Sea Sparrow.
Зенітні ракети Sea Sparrow

Про це повідомляє Politico із посиланням на власні джерела.

"У пакет вперше увійдуть зенітні ракети Sea Sparrow з радіолокаційним наведенням, які можна запускати з моря або із суші для перехоплення літаків або крилатих ракет. За словами двох джерел, знайомих із цим питанням, українським військовим вдалося пристосувати свої наявні пускові установки "Бук" радянських часів для використання Sea Sparrow", — йдеться у повідомленні.

Як пише видання, досі Тайвань був єдиною країною, яка використовувала ракети Sea Sparrow у варіанті наземного базування, тоді як військово-морські сили США та багато їхніх союзників використовують корабельну версію.

Загалом пакет передбачає надання для України допомоги на 2,25 мільярда доларів, включаючи 155-міліметрові артилерійські снаряди. Окрім того, Україна має отримати бойові машини Bradley.

"Ще 682 мільйони доларів військового фінансування підуть країнам Східної Європи, щоб дозволити їм купувати американське озброєння та військову техніку", — зазначається в дописі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ