Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США перекидають танки та іншу бронетехніку на базу НАТО в Польщі

Партію бронетехніки армії США перекидають дорогами загального користування на склади НАТО на американській базі, розташованій у районі міста Повідз на заході Польщі.
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Про це пише Інтерфакс з посиланням на радіостанцію Radio Zet.

"Жителі Любуського і Великопольського воєводств (регіони на заході Польщі - ІФ-У) спостерігають на місцевих дорогах дедалі більше танків і бойових машин піхоти... Як з'ясував кореспондент Radio ZET, ці постачання є частиною планової операції з перекидання військової техніки американської армії", - йдеться в повідомленні.

"Армія США наразі перекидає техніку і транспортні засоби з військових баз у Німеччині на склади в Повідзе. Перевезена техніка раніше зберігалася на військовому складі в Мангеймі. На американській базі в Повідзе розмістяться 87 танків, понад 150 бойових машин піхоти і 18 самохідних гаубиць", - інформує радіостанція.

Повідомляється, що "перекинута техніка є елементом посилення східного флангу НАТО збройними силами США. Склади в Повідзе примикають до аеропорту, що дає змогу за необхідності оперативно перекидати техніку разом із запасами боєприпасів".

За даними радіостанції, перекидання американської армійської техніки на базу в Польщі триватиме до кінця вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ