Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США планують розмістити військових на танкерах, щоб запобігти атакам Ірану

Сполучені Штати планують розмістити озброєних моряків та морських піхотинців на танкерах, що транспортують нафту, щоб припинити атаки з боку Ірану у Перській затоці.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"За словами офіційних посадовців США, Пентагон готовий надати озброєних моряків та морських піхотинців для захисту комерційних суден, що слідують транзитом через регіон Перської затоки, щоб утримати іранські сили від нападу на судна", — йдеться у повідомленні.

Як пише Reuters, минулого місяця Пентагон направив додаткові винищувачі F-35 та F-16 разом із військовим кораблем на Близький Схід у спробі контролювати ключові водні шляхи в регіоні після захоплення та переслідування Іраном комерційних судів.

Атаки іранських сил на танкери у регіоні почались у 2019 році, при цьому навесні цього року кількість таких інцидентів зросла. Зокрема, наприкінці квітня іранські військові захопили в нейтральних водах Оманської затоки танкер, який слідував під прапором Маршаллових островів. На початку червня Іран намагався захопити ще два танкери, однак його намірам завадило втручання есмінця Військово-морських сил США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ