Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Надзвичайні події

США попередили про загрозу теракту під час Євробачення в Ізраїлі

Посольство США в Ізраїлі попередило про загрозу теракту, а також насильницьких акцій протесту в цій країні під час проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2019".

Про це повідомляється на сайті дипмісії, передає Прямий.

Як повідомляється, що 14 травня 2019 року - річниця відкриття посольства США в Єрусалимі. Згідно з даними дипмісії, терористичні угруповання можуть вибрати для атаки або насильницьких протестів саме дату річниці, яка збігається з днем ​​початку музичного конкурсу "Євробачення" - 14 травня, або День Накба (відзначається палестинськими арабами 15 травня, на наступний день після дня заснування держави Ізраїль).

У зв'язку з цим посольство рекомендує уникати місць проведення демонстрацій, стежити за місцевими ЗМІ, а також слідувати інструкціям влади. Крім того, громадянам США і членам їх сімей можуть заборонити перебувати в зоні ракетних обстрілів і бомбардувань.

"Інциденти з безпекою можуть відбуватися далеко за межами сектора Газа і його периферії, і в будь-який час, про що свідчать обстріли на півдні Ізраїлю 3-5 травня", - зазначають у посольстві.

9 травня, в Ізраїлі на сцені Expo Tel Aviv завершилась остання репетиція учасників другого півфіналу.

Нагадаємо, що після перших репетицій з погрозами щодо Євробачення-2019 виступила терористична організація "Ісламський джихад". Там пообіцяли не допустити проведення в Тель-Авіві міжнародного пісенного конкурсу, однак конкурс в Ізраїлі організатори скасовувати не планують.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ