Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США посилюють військовий контроль у Чорному морі: деталі

1/2
До акваторії Середземного моря увійшли американські ракетні есмінці Donald Cook («Дональд Кук») і Roosevelt («Рузвельт»), які мають увійти в Чорне море 14 і 15 квітня. Також до патрулювання над Чорним морем та біля окупованих Росією територій України, залучили літаки Військово-морського флоту США

Про це повідомляють Арміяinform та УНН.

Раніше кораблі, оснащені крилатими ракетами Tomahawk («Томагавк» з дальністю дії 1,6 тисяч кілометів і системою протиракетної оборони Aegis («Іджіс»), вийшли з військово-морської бази Рота в Іспанії, прямуючи в Чорне море.

Roosevelt і Donald Cook поряд з аналогічними есмінцями Ross («Рос») і Arleigh Burke («Ерлі Берк»), розміщеними на постійній основі в Європі на іспанському військовій базі в Роте, разом з наземними базами ПРО Aegis у Польщі та Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

Відповідно до конвенції Монтре, час перебування кораблів нечорноморських країн в акваторії Чорного моря обмежений 21 добою. Тобто вони пробудуть там до 4-5 травня.

Також територію південного узбережжя окупованого Криму досліджував за допомогою свого радіоелектронного обладнання літак Lockheed EP-3E Orion і протичовновий літак Boeing P-8A Poseidon Військово-морського флоту США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ