Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

США визнають частину збройних сил Ірану терористичною організацією

Сполучені Штати вирішили внести Корпус вартових ісламської революції, елітне іранське військово-політичне формування, у список іноземних терористичних організацій.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву президента США Дональда Трампа, яку в понеділок поширила прес-служба Білого дому.

"Сьогодні я офіційно оголошую про намір моєї адміністрації внести Корпус вартових ісламської революції, в тому числі його сили спеціального призначення "Аль-Кудс", у список іноземних терористичних організацій", - заявив американський президент.

"Цей безпрецедентний крок визнає реальність того, що Іран є не тільки державним спонсором тероризму, а й що Корпус бере активну участь, фінансує і пропагує тероризм як інструмент державного управління. Він є основним засобом уряду Ірану із спрямування і здійснення глобальної терористичної кампанії", - додав Дональд Трамп.

Таким чином Сполучені Штати вперше в історії визнали частину іноземного уряду, якою є Корпус вартових ісламської революції, терористичною організацією.

"Ця дія дає Тегерану чітко зрозуміти, що його підтримка тероризму має серйозні наслідки. Ми будемо продовжувати посилювати фінансовий тиск і збільшувати плату іранського режиму за його підтримку терористичної діяльності, поки він не відмовиться від своєї зловмисної та незаконної поведінки", - резюмував Дональд Трамп.

Корпус вартових Ісламської революції контролює велику частину іранської економіки та прямо підпорядковується верховному лідеру Ірану аятолі Хаменеї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ