Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США змінили правила лотереї Green Card

Держдепартамент США змінив умови участі в лотереї Green Card.

Про це повідомило видання Апостроф.

Тепер кожен учасник повинен мати дійсний закордонний паспорт, дані якого потрібно буде внести в заявку. Вказувати доведеться не тільки серію та номер паспорту, а й дату його закінчення.

Нововведення зумовлене тим, що щороку подається величезна кількість дублюючих, фальшивих заявок від агентств, які потім вимагають грошей від заявників, які виграли.

Тим часом в мережі вже з'явилися чутки про те, що США мають намір проводити попередній відбір на підставі паспортних даних, за допомогою яких будуть шукати людей, які щось порушили і виключати з відбору лотереї.

Експерти вважають, що панікувати не варто.

"Це оновлення - крок вперед. Така вимога не тільки захистить нас від великої кількості фальшивих заявок, але і допоможе уникнути проблем, наприклад, з правописом імені та прізвища заявника", - вважає засновник міжнародної компанії "Другий паспорт" Юрій Моша.

Він розповідає, що часто стикався з історіями, коли заявники пишуть свої дані на слух, а потім, коли виграють, оформляють закордонний паспорт, в якому правопис цих даних кардинально відрізняється, що призводить до серйозних проблем.

Моша впевнений, що нововведення дозволить уникнути зайвих помилок і нервів, а також захистить від небажаної подачі заявки від чужого імені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ