Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Стабпункти бригад на фронті посилять фаховими медиками з тилових шпиталів, – ГШ

Стабілізаційні медпункти підрозділів, які перебувають у районах ведення бойових дій, будуть посилені фаховими медиками з госпіталів.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

“З метою максимального збереження життя українських військовослужбовців Головнокомандувачем Збройних Сил України ухвалено рішення посилити фаховим медичним персоналом медичні служби, які надають медичну допомогу нашим пораненим воїнам у зоні бойових дій. Зокрема, стабілізаційні пункти військових частин і підрозділів. Для цього буде задіяно медичний персонал із закладів охорони здоров’я (госпітальної ланки) Медичних сил ЗСУ”, – зазначили в Генштабі.

Там наголосили, що посилення фаховими медиками відбувається на запит командирів тих військових частин, які безпосередньо беруть участь у бойових діях.

“Вчасна та професійна допомога рятує життя наших воїнів. Це наше головне завдання”, – підкреслили в Генштабі, нагадавши, що чим раніше стан пораненого військовослужбовця буде фахово стабілізовано й він оперативно отримає медичну допомогу, тим більші шанси зберегти його життя.

“Лікаря не можна вивчити за місяць, такий фахівець повинен мати відповідний рівень освіти й професійного досвіду. Оскільки бойові дії зараз характеризуються високою інтенсивністю, в бойових частинах є потреба у таких спеціалістах. Бойові бригади і надалі посилюватимуться фаховим медичним персоналом для збереження життя і здоровʼя наших захисників та захисниць”, – зауважили в ГШ.

При цьому там наголосили, що “військових медиків не “переводять у піхоту” – вони і далі працюватимуть за своїм безпосереднім фахом”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ