Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Стало відомо, коли відключать сім російських банків від системи SWIFT

Російські банки будуть відключені від міжнародної платіжної системи SWIFT 12 березня.

Про це рішення повідомили представники компанії у відповідній заяві.

"Дипломатичні рішення, прийняті Європейським Союзом у консультації з Великобританією, Канадою та Сполученими Штатами Америки, змушують SWIFT покласти край цій кризі, вимагаючи від нас відключити окремі російські банки від наших служб обміну фінансовими повідомленнями. Як було зазначено раніше, ми будемо повністю дотримуватися чинного законодавства про санкції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідно до юридичної інструкції в Регламенті Ради ЄС (ЄС) 2022/345 від 1 березня 2022 року, сім визначених російських організацій (та їх дочірні компанії в Росії) відключать від мережі SWIFT. Нагадаємо, що це ВТБ (VTBR.MM), Банком «Откритие», «Новикомбанком», «Промсвязьбанком» (PSKBI.MM), Банком «Россия», «Совкомбанком» та «ВЕБ».

"Цей Регламент вимагає від нас від’єднати визначені організації 12 березня 2022 року, і ми зробимо це відповідно. Спільнота SWIFT буде регулярно оновлюватися через кілька каналів, зокрема в розділі клієнтів на swift.com.

SWIFT підтримує потік цінностей у всьому світі, у більш ніж 200 країнах, і демонструє, чого можна досягти, коли люди об’єднуються заради спільного блага. Ми продовжуватимемо підтримувати економічну стабільність, стійкість і процвітання у всій світовій фінансовій системі, підтримувати довгострокове вирішення проблеми та відновлення, а також підтримувати політично нейтральні гуманітарні організації через наші програми корпоративної соціальної відповідальності", - йдеться в заяві.

SWIFT – міжнародна система, створена асоціацією фінансових установ фінансових телекомунікацій. Ним користуються мільйони звичайних користувачів по всьому світу, а також десятки тисяч банків, бірж та інших органів влади. Завдяки цій системі відносно легко здійснювати іноземні перекази в іноземній валюті практично в кожному куточку нашої планети.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ