Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Стало відомо, на скільки зріз експорт товарів з Львівщини

У січні-квітні 2022 року експорт товарів суб’єктів господарювання Львівської області становив 982,4 млн дол. США, та у порівнянні з аналогічним періодом у 2021 році, зріс на 13,0%. Імпорт становив 1429,9 млн дол. США, та зріс, відповідно, на 6,6%. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 0,69, до порівняння, у січні-квітні минулого року коефіцієнт становив 0,65.

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

"Попри воєнний стан, підприємства Львівщини нарощують експортну діяльність", – заявила керівниця сектору з питань підтримки експорту департаменту економічної політики Львівської ОВА Вероніка Бурда.

Підприємства області здійснювали зовнішньоторговельні операції з партнерами із 147 країн світу.

Серед товарів, які Львівщина експортувала у січні-квітні 2022 року, переважали електротехнічне обладнання (18,4% від обсягу експорту області), меблі (12,9%), палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки (12,3%), деревина і вироби з неї (11,9%), жири та олії (7,9%), зернові культури (6,1%).

Основу імпорту товарів становили палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки (33,3% від обсягу імпорту області), електротехнічне обладнання (7,7%).

"Для нас є дуже важливим те, аби бізнес не просто не припиняв своєї роботи, але і нарощував свої виробничі потужності та експорт. Сектор з питань підтримки експорту постійно працює над розв'язанням проблем, з якими зіштовхується бізнес при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності. Зокрема, вже через кілька днів відбудеться презентація промоційного видання «Експортний потенціал Львівщини 2022», також готуємо низку заходів, зокрема круглий стіл «Експортне фінансування: доступні можливості та перспективи розвитку» і ще багато нових проєктів, які анонсуємо вже найближчим часом", – зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Статистична інформація наведена за даними Головного управління статистики у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ