Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо, скільки коштуватиме рибалка на озерах Шацького нацпарку

У Шацькому нацпарку повідомили, що на водоймах парку з 11 червня дозволено спортивно-любительське рибальство.
Фото ілюстративне

Про це інформує Волинь Пост.

Лов можна проводити вудками з блешнею вертикального блесніння, мормишкою із загальною кількістю гачків не більше трьох на одного рибалку, - йдеться на сторінці нацпарку.

Загальний вилов риби протягом одного дня не повинен перевищувати 5 кг на одного рибалку. Лов проводити тільки в світлий час доби при наявності розрахункової квитанції (відловочного квитка), що засвідчує оплату надання послуг для проведення спортивного і любительського рибальства.

Вартість відловочних квитків для учасників війни, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, учасників війни в Афганістані, учасників АТО, пенсіонерів, місцевих жителів:

  • на 1 день – 15,00 грн;
  • на 10 днів – 50,00 грн;
  • на місяць – 75,00 грн.

Вартість квитка для інших осіб:

  • на 1 день – 30,00 грн;
  • на 10 днів – 100,00 грн;
  • на місяць – 150,00 грн.

Для інвалідів війни, праці та дітям до 16 років – безкоштовно.

Відловочні квитки можна придбати як в адміністрації парку у селі Світязь на вулиці Жовтневій, 61, так і безпосередньо на водоймах у інспекторів відділу державної охорони ПЗФ Шацького НПП.

За недотримання вимог згідно Адміністративного Кодексу України порушники каратимуться штрафом з вилученням засобів лову.

Крім того, природоохоронці нагадали, що заїзд автотранспортними засобами в прибережні смуги озер шириною 100 м, (згідно зі ст. 88 Водного кодексу України) заборонено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ