Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Стало відомо, як ув’язненим вдалось втекти з Миколаївської колонії

Фото УНІАН
Фото УНІАН
Фото: Facebook.com/igor.zinkevych
Фото: Facebook.com/igor.zinkevych
Фото: Facebook.com/igor.zinkevych
Фото: Facebook.com/igor.zinkevych
1/3
Прокуратура виявила порушення режимних вимог у Миколаївській випраній колонії, з якої утекли двоє в’язнів. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Золочівська місцева прокуратура, спільно із працівниками апарату прокуратури області, провели перевірку ʺМиколаївської виправної колонії №50ʺ із якої напередодні утекли двоє засуджених: 20-річний уродженець столиці, засуджений до 5 років позбавлення волі за ст.153 та ст.187 КК України (задоволення статевої пристрасті в неприродний спосіб та розбій) та 26-річний мешканець Житомирщини, засуджений до 3 років ув’язнення за ч.2 ст.309 КК України (незаконне поводження з наркотичними засобами).

Вказані особи відбували покарання у дільниці соціальної реабілітації держустанови та виконували роботи на цьому об’єкті.

Так, установу перевіряли на предмет дотримання кримінально-виконавчого законодавства щодо забезпечення режимних вимог.

З’ясувалось, що в установі виконання покарання продовжують грубо порушувались вимоги Кримінально-виконавчого кодексу України та інших нормативно-правових актів.

У ході перевірки встановлено, що однією із причин втечі засуджених стали грубі порушення вимог Інструкції з організації нагляду за засудженими при складанні плану нагляду за засудженими дільниці соціальної реабілітації ДУ ʺМиколаївська виправна колонія №50ʺ на короткочасному виробничому об’єкті та залишення засуджених без нагляду на час, достатній для втечі. 

Втікачі із колонії на Львівщині, під час затримання поранили поліцейського

Водночас, зафіксований факт зволікання із повідомлення про цей інцидент. 

Тобто подія трапилась близько 14:00 год, а таке повідомлення надійшло до чергової частини Миколаївського відділення поліції лише о 17:46 год, що значно ускладнило пошуки.

За результатами перевірки керівництву Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції внесено вказівку про усунення та недопущення аналогічних порушень у колонії та притягнення до встановленої законом відповідальності винних службових осіб. 

Нагадаємо, на Львівщині з колонії втекло двоє в'язнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ