Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стартували шкільні ліги: львівський проєкт розширився до всеукраїнського

Сьогодні стартували всеукраїнські шкільні ліги «Пліч-о-пліч». Проєкт взяв за основу Львівські спортивні шкільні ліги і сьогодні участь у них візьмуть більше 300 000 школярів з 20 областей України.
Фото - ЛМР

Про це йдеться на сайті ЛМР. 

«У Львові минулого року були створені шкільні ліги, які дуже активно і прогресивно розвиваються. Ми зробили їх для того, щоб підняти масовість заняттями спортом серед дітей і бачимо, що це працює. Саме тому програму підхопив Офіс президента і вже сьогодні розпочинаються всеукраїнські шкільні ліги. Можна вже сказати, що це наймасштабніший український спортивний проєкт серед школярів», – розповів Антон Нікулін, начальник управління спорту Львова.

Сьогодні проєкт стартував одразу у 5 місцях України, які символічно представляли 5 різних видів спорту, з яких починаються всеукраїнські ліги: Київ (баскетбол), Київщина (футзал), Одещина (волейбол), Дніпропетровщина (спортивне орієнтування) і Львівщина (черлідінг).

Проєкт «Пліч-о-пліч» в першому сезоні охоплює 20 областей України та м. Київ. В змаганнях зареєструвалися 29 055 команд (з яких з Львівщини – 2850 команд), а це більше 300 000  школярів та більше 5000 закладів середньої освіти.

На відкритті шкільних ліг «Пліч-о-пліч» у Львові була і художня гімнастка, дворазова чемпіонка Всесвітньої універсіади, фіналістка Олімпійських ігор 2020, срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор. Зараз ще Христина має честь бути амбасадоркою Львівщини у всеукраїнських шкільних лігах.

«Дуже добре і дуже актуально, що зараз організовують такі ліги. Це, насамперед, дуже допомагає розвивати дітей і спорт в Україні. Це про мотивацію, про цілеспрямованість, про здоровий спосіб життя. А ще – це дуже цікаво! Радію, що зараз школярі мають можливість долучатись до таких спортивних командних змагань і що я мають можливість бути дотичною до цієї ініціативи», – зазначила Христина Погранична.

Головна мета проєкту – залучення школярів до фізичного розвитку, формування у них лідерських якостей через спорт, можливість самовиразитися, відчути командний дух, атмосферу спілкування, дружби, психоемоційна підтримка та можливість подорожувати з командою різними куточками нашої країни.

«Сьогодні дуже важливий день, тому що ідея, яка свого часу зародилася у Львові, стає національним проєктом. Залучено багато міст, багато учасників і багато енергії, що ми побачили сьогодні під час живого включення. Шкільні ліги доводять, що ми всі – одна команда і нам важливо бути єдиними, сильними», – наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ