Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Стартував Франкфуртський книжковий ярмарок

19 жовтня стартував цьогорічний Франкфуртський книжковий ярмарок (ФКЯ). Це одна з найбільших та найвпливовіших книжкових подій світу, яка продовжиться до 23 жовтня.
Фото - Мінкультури

Як повідомляє Мінкультури, цьогоріч на ярмарку Український інститут книги та Goethe-Institut в Україні представляють національний стенд від України, а також наповнену подіями програму. Українські голоси лунатимуть на кількох сценах, з окремими стендами будуть представлені ілюстратори Pictoric, Мистецький Арсенал та видавництво IST. 

Український національний стенд «Наполегливість існування» на ярмарку є результатом надзвичайної синергії багатьох організацій. Він має власну сцену для спеціальної й публічної програми англійською та німецькою мовами. Це унікальний хаб, на якому не тільки експонуються понад 40 видавців з України, які представляють понад 500 книжок, а й можуть взяти участь у програмі заходів інші представники книжкової галузі, які вже мають свій стенд. Цей все стало можливим завдяки масштабній підтримці Франкфуртського книжкового ярмарку.

«Для перемоги України нам потрібен інтерес іноземних видавців до українських книжок, купівля прав на переклад, аби якнайширша аудиторія отримала можливість почути український голос. Було б добре, якби замість 100 - 150  назв українських книжок, які видавалися іноземними мовами останні кілька років, тепер перекладалося хоча б по 200 - 300 або ще більше назв. Достойні книжки та автори у нас є. Україні потрібна підтримка, щоб зберегти книговидавничу галузь і відновити її, щоб відновити зруйновані бібліотеки й закупити нові книжки для бібліотек, зокрема йдеться про нові переклади світової літератури», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Цьогорічна українська програма не пропонуватиме розважальних тем. Однак, окрім дискусій про поточну ситуацію, організатори познайомлять відвідувачів з українською культурою, книжковим дизайном та книжковим мистецтвом.

Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Андрій Курков, Сергій Жадан, Таня Малярчук, Таня П’янкова, Оксана Романишин та Андрій Лесів, Станіслав Асєєв, Гаська Шиян, Любов Якимчук, Pictoric — ці та інші автори та ілюстратори представлятимуть Україну на стенді й поза ним.

Друга частина дискусійної програми відбудеться у п’ятницю та суботу у Франкфуртському павільйоні за участю міжнародних гостей та експертів з України та Німеччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ