Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Старий колектор у Луцьку на межі обвалу, - комунальники

Наразі комунальники підготували проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію колектора
фото з сайту Суспільне

Фото: Depositphotos

Колектор на вулиці Карпенка-Карого та Лідавській у Луцьку побудований 45 років тому. Його стан потребує капітального відновлення.

Про це повідомляє Суспільне.

Речниця комунального підприємства "Луцькводоканал" Ольга Федоренко розповіла, що Впродовж 2023 року там двічі траплявся обвал. З її слів, аварійна зупинка колектора може залишити без водопостачання, водовідведення і каналізації 70 тисяч лучан.

Наразі комунальники підготували проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію колектора. Вартість ремонту обійдеться у понад мільйон євро.

Почати ремонт планують навесні, його тривалість — орієнтовно пів року.

Зі слів речниця, проєкт планують реалізувати спільно з Луцькою міською радою, залучивши фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку, а також державного банку в рамках їх спільної програми "Забезпечення стійкості та засобів для існування". Програма є пілотним проєктом з відновлення України.

Як додала Ольга Федоренко, ремонт в колекторі є проблемним через його розташування під автошляхом. У такій ситуації складно своєчасно виявити місця руйнації, оскільки асфальтове покриття приховує вимивання великих обсягів підземних ґрунтів, а це може призвести до обвалу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ