Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Статистика: Навіщо американцям так багато зброї

На триста з гаком мільйонів населення США припадає майже чотириста мільйонів одиниць вогнепальної зброї. Логічне запитання - навіщо майже у третини дорослих американців як мінімум два-три стволи?

Як зазначає Українська асоціація власників зброї, більше 30% власників вогнепальної зброї в США (25,3 мільйона чоловік) використовували її хоча б раз в цілях самозахисту. Подібна цифра озвучена вперше у дослідженні "2021 National Firearms Survey" професора Вільяма Інгліша з Джорджтаунського університету.

Згідно з дослідженням:

  • щорічно фіксується 1,67 мільйона випадків використання вогнепальної зброї для самозахисту (понад 4,5 тисячі випадків в день по країні).
  • в більшості випадків (81,9%) сам факт демонстрації зброї змушує злочинця відступити і постріли в повітря або на ураження не здійснюються.

Проте залишається майже 300 тисяч випадків стрілянини в рік, з яких половина - для того, щоб відбитися від двох й більше нападників.

Найчастіше американці для самозахисту використовують пістолети та револьвери (понад 60% випадків), 21% припадає на дробовики та гладкоствольну зброю, 13% на гвинтівки.

9% власників зброї завжди носять її при собі, ще 6,9 відсотків роблять це "часто".

Всього в США 32,5% населення старше 21 років має вогнепальну зброю. 57,8% власників - чоловіки. 42,2% - жінки.

34,3% припадає на білих американців, 28,3% - латиноамериканців, 25,4% - афроамериканців, 19,4% - азіатів.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ