Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Ставимо під сумнів резолюцію ООН – граємось у російську пропаганду, – Євген Магда

Якщо ми ставимо під сумнів потребу рішення ООН, то ми фактично граємо в гру російської пропаганди. Про це заявив виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда в коментарі Гал-інфо.
Фото із Facebook Євгена Магди

Як повідомляло Гал-інфо, в ніч на 18 грудня Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про мілітаризацію Криму

ГА ООН ухвалила резолюцію про мілітаризацію окупованого Криму

"Генеральна асамблея ООН це все-таки зібрання переважної більшості країн світу які визначають свою політичну позицію. Я є противником того, щоб ми нівелювали це рішення світової спільноти. Воно підтверджує рішення 2014 року про те, що Крим є українським власне, воно засуджує порушення Росією Будапештського меморандуму і акт агресії 25 листопада проти моряків у нейтральних водах Чорного моря", - зазначив політолог. 

На його думку, не можна вважати рішення Генеральної асамблеї ООН, які не мають директивного характеру виконання, абсолютно порожніми.

"Світова спільно продемонструвала, що вона так вважає. Якби резолюція про мілітаризацію Криму була нікому не потрібна, повірте,  Росія б не докладала зусилля, щоб намагатися внести правки, якось маневрувати тощо. Це елемент міжнародного права, на який ми будемо спиратися у подальших кроках", - пояснив Євген Магда. 

Також він додав, що ті хто вважає, що боротьба за Крим буде швидкою і блискавично – помиляються. Це тривалий і достатньо важкий процес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ