Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стефанчук підписав закон про заборону російської церкви в Україні

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією і направив його на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

Про це йдеться у картці законопроєкту № 8371 на сайті Верховної Ради.

Так, у розділі «дати і стан проходження» зазначається, що голова ВР підписав документ 23 серпня. Законодавчий акт направлений на підпис главі Української держави.

Як відомо, 20 серпня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», що забороняє діяльність релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією на території України. Законодавча ініціатива №8371 була ухвалена 265 голосами народних депутатів.

Уряд у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо заборони в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ МП.

Верховна Рада 19 жовтня 2023 року ухвалила в першому читанні цей законопроєкт.

23 липня народні депутати заблокували трибуну Верховної Ради через відмову розглядати законопроєкт про заборону УПЦ МП, таким чином зірвавши пленарне засідання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ