Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стерненку змінили запобіжний захід: його відпустили на поруки

Суд змінив запобіжний захід ексочільнику одеського "Правого сектору" Сергієві Стерненку. Тепер замість нічного домашнього арешту він буде на поруках у народного депутата від фракції "Голос" Романа Лозинського.
Фото з Facbook-сторінки Сергія Стерненка

Про це написав сам Стерненко у Facebook, - передає Громадське.

"Сьогодні відбулася проміжна перемога, це означає, що справа в суду розвалюється. Докази свідчать про невинуватість Сергія, це на нього нападали, а не він нападав. Кожен має право на самозахист. Саме тому я взяв Сергія на поруки. Я переконаний у його доброчесності та подальшій участі в судовому процесі", — сказав нам у коментарі Лозинський.

Стерненко перебував під нічним домашнім арештом у Києві з серпня, тоді з цілодобового домашнього арешту йому пом'якшили запобіжний захід.

Що треба знати про справу

Вона стосується нападу на Стерненка 25 травня 2018 року. Тоді він завдав ножове поранення одному з нападників — Іванові Кузнецову. Невдовзі той помер від отриманих ран. Стерненко наполягає, що лише захищав своє життя.

Слідчі ставлять під сумнів версію про самозахист Стерненка через «подальші дії» після ударів активіста. В СБУ кажуть, що оскільки Кузнецов утік із місця події, напад на Стерненка вважається закінченим — його життю та здоров’ю вже нічого не загрожувало. Проте Стерненко, як зазначають у Службі безпеки, побіг за Кузнецовим, наздогнав його і завдав декількох поранень, зокрема удар ножем у серце, який і призвів до смерті.

Також вони зазначають, що тіло Кузнецова знайшли майже за 100 метрів від місця першої сутички, тому вважають заяви Стерненка про те, що він поранив нападника під час самооборони, неправдивими.

Захист Стерненка з посиланням на медичних експертів зазначає, що пройти 99 метрів із пораненням серця людина могла, а пацієнт при травмі серця завжди залишається певний час притомний і навіть може активно рухатись.

11 червня 2020 року Стерненку вручили підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Якщо вину буде доведено, активісту загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ