Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Столтенберг прокоментував "мирний план" КНР

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг коментуючи "мирний план" Китаю наголосив, що до них немає довіри, тому що КНР не змогла засудити незаконне вторгнення РФ в Україну.

Крім того, за словами Генсека НАТО, за кілька днів до вторгнення Китай підписав угоду між лідером КНР Сі Цзіньпіном та президентом РФ Володимиром Путіним про безмежне партнерство з росією.

На думку генсека, Путін не готується до миру. Президент росії  чекає прямо протилежного — ще війни, нових і нових наступів. Швидше за все, ці війни на якомусь етапі закінчаться за столом переговорів, додав Столтенберг.

“Але якщо ми хочемо мирного вирішення, нам також потрібно усвідомити, що те, що відбувається за столом переговорів, повністю залежить від сили та ситуації на полі бою. Отже, якщо ви хочете мирних переговорів, де Україна переважатиме як суверенна незалежна держава, то вам потрібно підтримати українську армію зараз”, — заявив Столтенберг.

Він наголосив, що це єдиний спосіб створити умови, коли президент Путін зрозуміє, що він не виграє поле битви.

“Він має сісти і прийняти Україну як незалежну суверенну державу в Європі. Тож військова підтримка сьогодні — це шлях до досягнення мирної угоди завтра”, — додав Генсек Альянсу.

Коментуючи постачання та військову підтримку Росії з боку Китаю, Столтенберг сказав, що союзники не бачили фактичної доставки летальної допомоги. Але те, що бачили, є ознаками того, що Китай, можливо, планує та розглядає можливість надати військову допомогу росії.

“І Китай не повинен цього робити, оскільки це означатиме підтримку незаконної війни та агресії, порушення міжнародного права та Статуту ООН. Китай є членом Ради безпеки ООН. І вони несуть особливу відповідальність за захист Статуту ООН. І це загарбницька війна з порушенням саме цього Статуту”, — заявив Столтенберг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ