Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Страйк польських перевізників: Латвія пропонує посередництво

Латвія може стати посередником між Києвом та Варшавою в переговорах про кордон на кордоні, викликаному страйком польських перевізників, заявив глава МЗС країни.

Міністерство закордонних справ Латвії пропонує посередництво в переговорах між Україною та Польщею для розблокування пунктів пропуску на кордоні для українських перевізників, повідомила пресслужба відомства в суботу, 25 листопада.

Як зазначили в латвійському МЗС, така пропозиція пролунала під час розмови голови відомства Кріш'яніса Каріньша з польським міністром закордонних справ у справах Європейського Союзу (ЄС) Шимоном Шіньковським вель Сенком.

Каріньш просив колегу шукати розв'язання ситуації на польсько-українському кордоні, де через протести перевізників утворилися довгі черги, та висловив готовність долучитися до процесу. У МЗС України на відповідну пропозицію поки не відреагували.

Крім того, міністри обговорили майбутнє рішення, яке має бути ухвалене Європейською Радою щодо початку переговорів про вступ України до ЄС. Глава МЗС Латвії підтвердив тверду підтримку України, передаючи, що та належить до Європи, тому Латвія виступає за початок переговорів про вступ України до ЄС вже цього року.

Також Каріньш з Шиньковським вельком Сенком торкнулися теми співпраці між Латвією та Польщею в рамках ЄС, а також майбутнього розвитку політичного та економічного блоку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ