Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стрияни делегували своїх представників на Всеукраїнський Форум Євромайданів

Стрияни під час віче делегували своїх представників на І Всеукраїнський Форум Євромайданів. Про це повідомила прес-служба Благодійного фонду «Добре серце».

Історія рідко звертає увагу на пересічних громадян та саме вони її творять – таким був основний месидж недільного народного віче у Стрию 5 січня. А розпочав його камерний хор ім. Вербицького під орудою Ігоря Михайліва виконанням гімну України, після спільної молитви.

Не чисельно зібралася в цей день громада та від цього віче не втратило своєї значимості. Про це зазначали й виступаючі члени штабу супротиву: Юрій Вінярський, Євген Тиченко, Петро Маковський. Скарбник штабу Вікторія Коцур оголосила громаді усіх жертводавців, які надали кошти на потреби київського Євромайдану. Слово мав громадський діяч, просвітянин Зеновій Медюх, який більше місяця провів на майдані й сьогодні ввечері після 2 днів перебування вдома знову вирушає в столицю. Він розповів про настрій майдану, дух і найближчі плани, наголосивши: «Ми стоятимемо не до кінця, а до перемоги!».

Голова Стрийського штабу супротиву Орест Йосипчук зачитав ухвалу Стрийського віче, у якій зокрема йшлося: «Ми, учасники народного віче, що зібралося 5 січня 2014 року на майдані Незалежності у місті Стрию, виступаємо за єдність та солідарність усіх опозиційних політичних сил, громадських рухів та організацій. Ми вважаємо, що тільки втілення в життя ідеї української солідарності може змінити країну та очистити її від тих, хто заважає нашому поступу до Європи.

Ми вітаємо ідею проведення Першого Всеукраїнського Форуму Євромайданів як реальний крок до координації активних небайдужих людей всієї України. Дуже символічно і принципово, що цей Форумпройдеу Харкові, бо проти цієї банди піднялася вся Україна, від Заходу до Сходу.

Ми, стрияни, делегуємо представників Стрийського Євромайдану Ореста Йосипчука, Олега Коцура, Євгена Тиченка, Ігоря Сидора, Петра Маковського та Юрія Вінярського до Харкова на Перший Всеукраїнський Форум Євромайданів.

Стрияни завжди були, є і будуть в авангарді боротьби за вільну, заможну, демократичну, європейську Україну! Ми й надалі будемо всім своїми силами підтримувати київський Євромайдан до нашої повної перемоги. А нашою перемогою має бути зміна системи влади в державі та вступ України до Європейського Союзу.

Майдан у центрі Києва повинен і надалі бути пульсом української свободи, мобілізаційним пунктом. Ми переможемо тоді, коли Майданом стане вся Україна – від Заходу до Сходу. Разом – сила! Слава Україні! Героям слава!»

Стрияни одноголосно підтримали цю резолюцію. Хористи виконали низку колядок. Ввечері до Києва зі Стрия поїхало нове поповнення Євромайдану, членкині Стрийської організації «Союз українок» передали вареники, кутю й інші різдвяні страви для мітингувальників, які на Святий вечір будуть далеко від своїх домівок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ