Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стрийській школі присвоїли ім’я її випускника Тараса Бобанича

Стрийській школі № 9 присвоїли ім’я Героя України Тараса Бобанича, який у квітні 2022 року загинув в боротьбі за Україну.

Відповідне рішення про присвоєння імені та перейменування закладу сьогодні, 29 вересня, на сесії підтримали депутати Стрийської міської ради.

Довідково: Тарас Бобанич під псевдо Хаммер (15.03.1989 - 8.04.2022) український військовослужбовець, молодший лейтенант, командир 2-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу "Правий сектор", учасник російсько-української війни. У 2006 році закінчив Стрийську загальноосвітню школу № 9. Брав активну участь у Революції гідності. З 2014-го року брав участь у бойових діях на Донбасі. Загинув 8 квітня 2022 року в бою проти російських військ під час виконання бойового завдання підрозділом на Ізюмському напрямку (Харківська область), прикривши собою побратимів. Посмертно надано звання Герой України.

Також сьогодні, на сесії ЛМР депутати підтримали пропозиції робочої групи щодо перейменування восьми вулиць у Львові. Зокрема новий топонім на честь Тараса Бобанича "Хаммера" здобула колишня вулиця Володимира Короленка. 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ