Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Субсидії цього року будуть перепризначені автоматично, - Шмигаль

Попри повномасштабну війну, Уряд жодного місяця не затримував виплати пенсій, соціальних допомог, пільг та субсидій. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 29 вересня.

«Допомагати й піклуватися про тих, хто цього найбільше потребує — одна з головних функцій держави. Повномасштабна війна створила для нас велику кількість викликів у соціальній сфері, тоді як усі власні доходи бюджету ми направляємо на потребу оборони й безпеки», — сказав Денис Шмигаль.

Як відзначив Прем’єр-міністр, держава провела вже дві індексації пенсійних виплат за час повномасштабної війни. У березні 2024 року відбудеться ще одна індексація. Наступного року також заплановано збільшити розмір мінімальної зарплати — до 8 тисяч гривень. При цьому тарифи на комунальні послуги до кінця опалювального сезону залишаються без змін.

«Плануємо збільшення бюджету на виплату субсидій. Завдяки цифровізації процесів усі субсидії цього року будуть перепризначені автоматично. Ті, хто потребує субсидії і не отримував раніше, можуть подати заявку онлайн — через Дію або сайт Пенсійного фонду», — зазначив очільник Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, постійний фокус Уряд також тримає на всебічній підтримці українських ветеранів. Так, у проекті бюджету на 2024 рік планується збільшити видатки на ветеранську політику майже удвічі — з 7,5 млрд грн до понад 14 млрд грн: «Повноцінно запустимо проект помічника ветерана. На реабілітаційну та психологічну допомогу ветеранам пропонуємо виділити 2,6 млрд грн».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ