Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд арештував активи львів'янки, яка була підставною особою Козака-Медведчука

Личаківський районний суд Львова арештував активи, записані на кілька київських компаній, бенефіціаркою яких фіктивно, в інтересах екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, є Ольга Куць.

Про це повідомило видання Bihus.Info, яке й проводило розслідування. 

З Держреєстру речових прав на нерухоме майно та текстів судових ухвал журналістам стало відомо про накладений арешт на компанії “Істбуд” та “Таун Ленд Компані”, у яких частка Куць складає 55%.

"Перша компанія є власницею майже гектара землі на бульварі Дружби Народів в Києві. Ділянка, окрім того, що знаходиться в центрі міста і поблизу зручної транспортної розв’язки, вже також має і комерційно-вигідне цільове призначення – для будівництва готельно-офісної будівлі. Орієнтовна ринкова вартість ділянки близько 160 мільйонів гривень.

“Таун Ленд Компані” є замовницею будівництва житлового комплексу “Поетика”, що зводиться в Києві, на Дегтярівській і, оскільки роботи ще не завершені, поки значиться власницею низки об’єктів незавершеного будівництва", – йдеться в матеріалі. 

Саме про ці компанії та об’єкти, а також про зв’язок Ольги Куць з підозрюваними у державній зраді екснардепами Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком Bihus.Info розповіло наприкінці лютого. Судові ж ухвали щодо арешту активів були видані через кілька днів після публікації розслідування.

Журналісти викрили львів'янку, яка була підставною особою Медведчука і Козака

Нагадаємо, у розслідуванні йшлося про 62-річну львів'янку Ольгу Куць. Жінка значиться бенефіціаркою низки фірм, які, своєю чергою, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві. 

Компанії, в яких Куць значиться власницею найбільших часток, виявилися пов’язаними з будівельним бізнесом обраного від “ОПЗЖ” нардепа Вадима Столара. Частку в бізнесі Столара, за інформацією журналістів Bihus.Info, у 2020-му придбали Віктор Медведчук та його близький соратник, а нині біглий екснардеп Тарас Козак. Безпосередньо Медведчук і Козак серед офіційних партнерів Столара так і не з’явилися, але саме тоді співвласницею згаданих компаній стала Ольга Куць. Тож, журналісти припустили, що за Куць насправді може ховатися саме оточення Медведчука, приховуючи цінні активи від можливих арештів. 

Під час розмови з Ольгою Куць з’ясувалося, що раніше вона працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних з родиною Тараса Козака. До того, жінка визнала, що не є реальною власницею київських компаній, а, працюючи на підприємстві брата Козака, просто підписала довіреність. За інформацією журналістів, теж саме Куць заявила правоохоронцям під час допиту. 

Також Куць заявила, що не отримувала і не отримує ніяких коштів від діяльності цих фірм і залюбки позбулася б цих активів “прямо сьогодні”.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ